RSS

Преглед филм » 28.05.2016

The Hunger Games: Catching Fire / Игрите на глада: Възпламеняване (2013)

25.10.2013, 20:38 | 3032

Информация за филма:

Сюжет за филма The Hunger Games: Catching Fire / Игрите на глада: Възпламеняване:

След последните "Игри на глада" Катнис Евърдийн и Пийта Меларк се завръщат у дома. Двамата са победители на 74-те игри. Победата задължава победителите да оставят близките и приятелите си и да се отдадат на грандиозното турне, което минава през всички окръзи на Панем. По време на "Турнето на победителя", чаровната Катнис допуска определени грешки – тя показва характер и твърдост извън игрите, а това изобщо не се харесва на хората в няколко окръга, както и на някои от организаторите на игрите. Недоволството буквално се възпламенява и се надига бунт. В същия момент Капитолът държи нещата под контрол, както и всенародния гняв. Контролът е необходим, тъй като се задава кампанията на Президента Сноу в подготовката на 75-те юбилейни игри на глада.
Тези 75-ти поредни Игри на глада обаче, ще бъдат много различни от предходните. По случай юбилейната дата, в игрите ще вземат участие само подбрани кандидати, а именно - победители на риалитито за последните 25 години, сред които е и Катнис. Условията този път са много по-сериозни и сурови, а конкуренцията е безмилостно жестока. Отново ще има битка на живот и смърт. Тази година, заради променените правила нашоуто, ще се промени целият Панем, при това - завинаги.
Катнис разбира, че всяко нейно действие може да навреди на семейството й, а това я плаши най-много. Освен това, някой иска да премахне силната участничка. Колкото и тежки да са игрите, този път малката сестра на главната героиня вече не се страхува да загуби Катнис, тя вярва, че по-голямата й сестра ще се справи и в този сезон на риалитито.
Появяват се и нови лица: Финик (Сам Клафлин) представител на Окръг 4, харизматичен и интелигентен, който печели Игрите на глада едва 14-годишен. В ролята на Плутарх Хевънсбий (новият геймър) се въплъщава Филип Сеймур Хофман. В ролята на Джоана Мейсън, победител в Игрите на глада от Окръг 7 ще гледаме очарователната актриса Джена Малоун, която е една от най-младите участници в игрите, но и един от най-опасните. Джефри Райт е във ролята на колоритния Бийти, трибутът от Окръг 3, с прякора "Волтс".

 

 

 

 

comments powered by Disqus